Hej hej! Tack så mycket för Bibeln jag fick av er i Cafébussen. Schysst! Ju mer man läser, desto bättre blir det. Tack så mycket och hoppas vi ses igen!

Ju mer man läser, desto bättre

När vi besökte Alsterbro i Kalmar län, som var en ny plats för oss kommer det en man ca 35 år och tittar på bussen. Vi bjuder in honom och han gör tecken mot örat och munnen med sin hand, att han var dövstum. När han kommer in i bussen tittar han på bokhyllan där vi har många olika böcker/Biblar på olika språk. Agneta tar fram ett papper och penna till honom och bokstaverar och försöker kommunicera med honom och frågar, från vilket land han kommer ifrån ? Han skriver Poland och då tar Agneta ner en Polsk Biker- Bibel. Han blir så glad, hans ansikte lyser upp och han sätter sig ner och börjar läsa i den i nästan en timma.

Sedan håller Agneta upp en plastmugg och en bulle och gör tecken på att han kan få kaffe. Han nickar ja, men när hon håller upp socker och mjölk ruskar han på huvudet. Han blev glad för kaffet och bullen och vill sedan ställa tillbaka Biker-Bibeln i hyllan. Då tar Agneta den och överlämnar den till honom och gör ett tecken att han får den som gåva. Han ansikte lyser upp och han går glad ut ur bussen med Biker-Bibeln i handen.

Biker-bibel

På en av festivalerna där vi var en vecka med Cafébussen, blev klockan både tre och fyra på natten innan vi stängde dörrarna. Tyvärr blev det en del bråk på grund av droger på festivalen. När polisen och festivalledningen på lördag förmiddag gick igenom fredagsnatten, säger man: Där det har varit lugnt i natt, är där Cafébussen var uppställd. Ni måste vara med nästa år också!

Lugnt vid Cafébussen

Kändes så skönt när ni bad för mig i bussen, aldrig gjort det innan. Kan ni be för mig igen? Mina föräldrar är svårt sjuka.

Be för mig

Hej kära Buss-kompisar! Jag har läst i min Bibel lite, väldigt intressant! Skulle vilja prata med någon kristen om saker jag undrar över. Finns någon av er i min närhet, eller vet Ni någon församling i Sundsvalls-trakten som är bra?

Sundsvall

Cafébussen blev den perfekta reklampelaren för oss lokala församlingar att nå ut med Evangeliet till kringvandrande Bluesentusiaster under Åmåls Bluesfest. Under Bluesfesten fylls Åmål till bredden av tusentals bluesälskare från många länder, och vi som kyrkor vill självklart vara med att sprida evangeliet och Jesu kärlek till så många som möjligt. Med den stora Cafébussen på torget drogs många människors uppmärksamhet till oss och Bussmissionens team tillsammans med oss lokala församlingsmedlemmar fick många djupa andliga samtal som ledde till tröst, uppmuntran och även frälsning! Tack Bussmissionen för att ni tog tid att hjälpa oss här i Åmål!

Lennart Fjell, en av pastorerna i Åmål

Hej Mikael! Nu har jag läst i min Bibel, som jag fick. Väldigt intressant! Heliga Anden-vem är det?

Heliga Anden-vem är det?

Hej Sara Och Jakob! Det var så kul att träffa er i bussen! Faktiskt det roligaste på hela semestern. Ni gav oss nåt att tänka på. Ni har nåt som inte vi har.

Ni har nåt som inte vi har

”Cafébussen är det bästa på Eksjö stadsfest!” Så uttryckte sig en person som vi fick möta i bussen under två intensiva kvällar/nätter. Kyrkorna i Eksjö gick samman och kände en otrolig glädje i att tillsammans erbjuda både fika och samtal med bussen som bas. Vi var nog alla lite överraskade över hur enkelt och snabbt man i samtalen fick berätta evangeliet för människor.

Mattias Gustavsson, pastor i Pingstkyrkan Eksjö

Vi har haft glädjen att ha Bussmissionen till vår hjälp två år i rad på ”Lindemarken”. Många människor ville tala om Gud. Fördelen med Bussmissionen är flera bl.a: Man har Caféet med sig, Cafébussen skapar intresse. Medarbetarna från Bussmissionen har rätt tonläge med människor, något vi tyckte var jätteviktigt.

Mats Magnusson, Pingstkyrkan Lindesberg

Församlingarna i Hultsfred, besökare och de som arrangerat praktiskt runt bussens ankomst är alla positiva till Cafébussen. I bussen sker förtroliga samtal, om allt möjligt. Samtal som man aldrig får med människor, när man bara finns i centrum. Cafébussen öppnar upp för detta. Bussen blir ett minne. Det talas om den länge efter och kontakter skapas. Jag kan, bara sedan de senaste tre åren, räkna upp åtta personer, som tack vare ett sådant besök blivit en del av församlingarnas verksamheter.

Camilla Gustavsson, Pingstkyrkan Hultsfred

Hej hej! Tack så mycket för Bibeln jag fick av er i Cafébussen. Schysst! Ju mer man läser, desto bättre blir det. Tack så mycket och hoppas vi ses igen!

Hoppas vi ses igen

Hallo Jesusbussen! Tack för Biblarna, vi läser för fullt. Vad betyder Nåd för något, som det står i Romarboken?

Kram Sanna & Sara

Jesus är verkligen bäst i test, tack ”Jesusbussen!”  Har testat Jesus nu som du sa Sara och han lever. Hur ska jag göra nu?

Har testat Jesus nu

Senare en fredagskväll kommer en man ca 50 år in i bussen och vi samtalar. Livet hade varit ”tufft” för honom. Han berättat att hans föräldrar hade tillhört Pingstkyrkan, men de hade nu fått slutat sina dagar här på jorden. Efter en stund av samtalet börjar han att gråta och får torka sina tårar. Så säger han till oss: Jag vill ha tillbaka min barnatro på Jesus!

Jag vill ha tillbaka min barnatro på Jesus!

Tänker på de två kvinnorna (ca 40 år) som kom denna fredagskvällen vid 22.00 tiden, och som nu var på väg till en av krogarna i staden. Snart var samtalet inne på de djupa frågorna och vi fick berätta om den frid och glädje som Jesus kan ge oss. Den ena kvinnan frågade då, hur skall jag få den friden? Vi fick berätta mer och det slutade med att hon fick en ”Kvinno-Bibel”. Hon tar emot Bibeln med glädje, under det att tårarna rinner ner för hennes kinder. Så säger hon, den skall jag verkligen läsa!

Kvinno-Bibel

En fredagskväll, då träffar vi en man c:a 50 år utanför bussen och han ville samtala. När han sedan skall gå vidare till öltältet, frågar vi honom om vi får be för honom? Ja, det fick vi och det var okej att vi lägger händerna på honom när vi ber. Efter att vi har välsignat honom, säger han: ”Det här är ju på riktigt, jag kände att det hände något här inne när ni bad, så tar han sig över hjärtat!”  Ja, Jesus han är på riktigt!

Ja, Jesus han är på riktigt!

På flera av platserna som vi har besökt, kommer även socialarbetare, ordningsvakter och polis till oss och vill fika. De uppskattar att vi som kristna, nyktra vuxna finns med och kan hjälpa till. Som en polis sa inan vi skulle åka ifrån platsen. ”Ni kommer väl igen nästa år!”

Ni kommer väl igen nästa år!

Med glädje stöder vi Bussmissionen genom ett bidrag varje månad. Agneta och Ove Jonsson är en evangeliets spjutspets i vårt land. De når fler människor med evangelium än många andra när de besöker marknader, festivaler och andra evenemang.

Agneta och Ove brinner för att nå människor med evangelium och Herren har utrustat dem med en tydlig evangelistgåva. För oss är det naturligt att ge vårt stöd till Bussmissionen.

Ann-Britt och Owe Lindeskär, Kerygma

Cafébussen når fram

Under många år har vi haft glädjen att få samarbeta med Cafébussen och Bussmissionen. För oss som församling är den ett redskap för till en mötesplats mitt i det som händer under Kulturnatten i Karlshamn.

En berättelse som vi fick del av flera år efter den hade skett, var ett möte som inträffade vid ett av caféborden i bussen. Dit kommer en man som hade stora frågor om livet och en av medarbetarna sitter och pratar med honom om det. Han fick information om att det finns Alpha-kurser och blev intresserad av en sån. När han kommer tillbaka till sin stad googlar han på Alpha och ser att Pingstkyrkan där har en sån kurs. Han anmäler sig, börjar kursen och efter en tid förstår han att det är Jesus som har svaret på hans frågor. Han tar emot Jesus, låter döpa sig och idag är han en aktiv lärjunge som delar med sig av sin tro.

Flera år senare kommer han till vår kyrka för att berätta om ett arbete han är engagerad i. Då berättar han sitt vittnesbörd och vi blir oerhört uppmuntrade. Att vi fanns på torget och att bussen med de underbara medarbetarna fick va ett redskap, känns verkligen helt underbart. Ibland ser vi resultat direkt, ibland får vi veta det senare, eller så är vi en del på vägen för någon människas förvandling.

Tack Bussmissionen för att ni troget står i den tjänst som ni har! Det betyder mycket för oss som församling att ni finns!

Stanley Karlman, Pingstkyrkan Karlshamn

Vi från Pingstförsamlingen Lekeryd vill gratulera till att Cafébussen ha rullat fram i 17 år vårt land! Det är ett stort värde att en Evangelisationsbuss åker runt i detta nu så sekulariserade land och sprider det Glada budskapet om Jesus Kristus.

Bussen syns och märks där den finns med på festivaler och marknader och även på mindre orter utanför affärer. Och med en besättning som verkligen ger sig hän i uppgiften. Vi tycker det är viktigt att stödja detta arbete så det kan fortsätta.  Önskar er alla Guds rika välsignelse i fortsättningen!

Sven-Åke Adolfsson, Lekeryd

Vi i Rottne kom i kontakt med Agneta och Ove redan då de skulle åka till Österrike med en annan Cafébuss. Då hjälpte vi till lite med underhållet till dem där. När de sedan kom tillbaka till Sverige för att börja med Bussmission här, var det helt naturligt för oss att fortsätta att stödja deras arbete. Med tanke på alla fantastiska berättelser som vi fått höra under dessa år, så känns det underbart för oss att få vara med på ett litet hörn av detta arbete. Vi tackar Gud för Bussmissionen och önskar Guds rika välsignelse över det arbete, som läggs ner för att människor ska få möta Jesus.

Lena Svensson, Pingstkyrkan i Rottne

Att få vara en del av Cafébussens team på Öland och Göteborg var både roligt och lärorikt för mig. Vi i teamet var olika som personer, med olika erfarenheter, gåvor och intressen. Det var fantastiskt att se hur Gud använde just dessa olikheter så att vi tillsammans som en helhet kunde möta olika människor. Det var härligt att varje kväll få möta människor och att i samtal möta deras tankar och frågor om kristen tro. Så många är intresserad av dessa frågor.

Jenny Arapovic, Hönö

Det har nu blivit flera år som vi har åkt med i Cafébussen till Emmaboda-festivalen. Det har varit intressant och givande att få träffa dessa trevliga och tacksamma ungdomar. Många av ungdomarna vill verkligen ha en Bibel, som vi har delat ut dem som så önskar en. Efter ett samtal med dem, har vi frågat om de önskar att vi får be för dem, och de har tackat ja, och tagit emot välsignelsen. Trots att det varit ett intensivt program har vi inte varit trötta. Vi beundrar också vännerna i Pingstförsamlingen i Emmaboda som ställer upp med bullbak!

Gunilla och Kalle Öquist, Skillingaryd

Vi hade fått en central plats i Hultsfred för att ställa upp Cafébussen och många tittade in på en fika. Efter en stund kom ett par i medelåldern in i bussen. Jag fick ett mycket intressant samtal med dom. Det slutade med att jag kallade på Camilla, pastorn i församlingen och Agneta. Mannen var döpt i en församling, men hade kommit bort från Jesus. Han ville nu komma tillbaka till Jesus. Även för hans kvinnliga sällskap fick vi be frälsningsbönen för första gången. Sådana härliga tillfällen glömmer man inte i första taget.

Göran Stålhammar, Vaggeryd

Första gången jag träffade Ove var på Hultsfredsfestivalen 2008. Sedan dess har det blivit många resor med Cafébussen utöver vårt land. För mig personligen har tiden vi färdats i bussen betytt mycket. Det har då blivit många tillfällen till samtal och bön.

När vi väl har anlänt till den planerade Hållplatsen, är det alltid spännande, för ingen plats är den andra lik. Det som då har varit viktigast, är alla de människomöten vi har fått uppleva. Bussen har då verkligen fått fungera som en utmärkt mötesplats. Dels får vi träffa kristna bröder och systrar, men också personer i olika åldrar som ännu ej har fått uppleva Jesus. Att få träffa en människa och få ett gott och personligt samtal, känns väldigt meningsfullt.

Tanken är ju att få fungera som församlingens utsträckta hand, till att nå ut till nya människor som Jesus dött och uppstått för. En annan mycket positiv sak jag sett med Bussmissionens arbete, är alla de kristna som har fått utvecklas och mogna i sin tro och i sina gåvor. Detta genom att tillfälle har getts att själv få praktisera det man har hört i predikningar och undervisning. Ett konkret sätt att få leva ut sin tro. Allt gott framåt!

Johan Nilsson, Hillerstorp

Vad händer efter ett, av alla samtalen på Emmabodafestivalen? För mig, Morgan leder samtalet med en ung tjej och en killkompis till ett livsförvandlat  möte. Vi träffades först en kväll 2015 vid Festivalområdet och sedan dagen efter blev det vid torget, där vi hade Cafébussen. Samtalet var verkligen ”djupt” och de hade upplevt att den andliga världen var på riktigt. Hon berättade för mig om hur mörkrets krafter var en verklighet. Jag lyssnar på henne och får också ge mitt personliga vittnesbörd, vad Jesus kan göra. Innan de skall gå, säger jag till henne: Kom ihåg detta, när livet stormar, är Jesus ett ankare!

Sommaren 2017 var vi åter på Emmabodafestivalen. En av kvällarna kommer det fram en ung dam som jag först inte kände igen. Och hon berättade att det där samtalet vi hade haft för två år sedan, det gjorde all skillnad i världen! Efter ett tag ramlade polletten ner hos mig och jag förstår att det är hon som jag samtalade med för två år sedan!  Då frågar jag henne hur det var, och det var bra nu. Vidare frågade jag om hur hennes killkompis hade det, och då svarade hon: Be för honom, nu går det inte alls bra för honom!

Morgan Olofsson, Vrigstad