Stanley Karlman, Pingstkyrkan Karlshamn

Cafébussen når fram

Under många år har vi haft glädjen att få samarbeta med Cafébussen och Bussmissionen. För oss som församling är den ett redskap för till en mötesplats mitt i det som händer under Kulturnatten i Karlshamn.

En berättelse som vi fick del av flera år efter den hade skett, var ett möte som inträffade vid ett av caféborden i bussen. Dit kommer en man som hade stora frågor om livet och en av medarbetarna sitter och pratar med honom om det. Han fick information om att det finns Alpha-kurser och blev intresserad av en sån. När han kommer tillbaka till sin stad googlar han på Alpha och ser att Pingstkyrkan där har en sån kurs. Han anmäler sig, börjar kursen och efter en tid förstår han att det är Jesus som har svaret på hans frågor. Han tar emot Jesus, låter döpa sig och idag är han en aktiv lärjunge som delar med sig av sin tro.

Flera år senare kommer han till vår kyrka för att berätta om ett arbete han är engagerad i. Då berättar han sitt vittnesbörd och vi blir oerhört uppmuntrade. Att vi fanns på torget och att bussen med de underbara medarbetarna fick va ett redskap, känns verkligen helt underbart. Ibland ser vi resultat direkt, ibland får vi veta det senare, eller så är vi en del på vägen för någon människas förvandling.

Tack Bussmissionen för att ni troget står i den tjänst som ni har! Det betyder mycket för oss som församling att ni finns!