Nu har det blivit några mil till med Julbussen…

posted in: Nyheter | 0

img_5555 img_5542 img_5550 img_55261:a Advent i Ronneby blev en solig och snålkall dag, på torget. En toppenbra plats fick vi och mycket folk var i rörelse och många kom in i Cafébussen och värmde sig. På scenen fick Alf Lax medverka två gånger, men det var svårt att spela gitarr i kylan. Då gick det lättare inne i bussen.

Tänker på de två männen som var flyktingar från Syrien och när de hör Alf sjunga en av sina sånger som handlar om en ung man som är flykting, han är 16 år och kommer till Sverige, utan mor och far, då blir de så gripna. På kvällen fick vi avtacka Morgan och Alf för helgen och att de hade varit med oss på turnén, för nu åkte de vidare hem.

Igår var nästa stopp Sandhem utanför Mullsjö, där vi har varit flera gånger med Julbussen. Sandhem är inte det största samhället, men flera kom in när de hörde Julmusiken ifrån högtalarna utanför bussen. På kvällen medverkade vi i ett Cafémöte i Pingstkyrkan. Nu har vi kört bussen till Högsby, där vi skall ställa upp den vid 09.00 i morgon på torget.

På vägen hit idag stannade vi till på en plats för att äta och då träffade vi oväntat Per, som vi känner sedan tidigare. Då frågar Per, behöver ni diesel? Ja, blev mitt svar och så bjöd han på 215 liter vilket vi blev mycket glada för.

Lördag, är vi i Lekeryd vid affären och på söndag är vi i Rottne utanför Växjö där det är Julmarknad.

 

Välkommen att besöka oss!