Igår köpte vi två nya framdäck, så nu har vi 8 bra däck på Cafébussen och kan rulla många mil…

 

Tack för 2016!

posted in: Nyheter | 0

Vi vill från Bussmissionen få säga ett STORT TACK för allt under 2016! Uppmuntran, förbön och ekonomiskt stöd! Utan er skulle det inte fungera en meter… En kvinna säger till mig härom dagen två gånger, att ni behövs för ungdomarna!

Nu ser vi framåt mot ett nytt späntade år!

Varma hälsningar från styrelsen genom

Agneta och Ove Jonsson

 

Nu har det blivit några mil till med Julbussen…

posted in: Nyheter | 0

img_5555 img_5542 img_5550 img_55261:a Advent i Ronneby blev en solig och snålkall dag, på torget. En toppenbra plats fick vi och mycket folk var i rörelse och många kom in i Cafébussen och värmde sig. På scenen fick Alf Lax medverka två gånger, men det var svårt att spela gitarr i kylan. Då gick det lättare inne i bussen.

Tänker på de två männen som var flyktingar från Syrien och när de hör Alf sjunga en av sina sånger som handlar om en ung man som är flykting, han är 16 år och kommer till Sverige, utan mor och far, då blir de så gripna. På kvällen fick vi avtacka Morgan och Alf för helgen och att de hade varit med oss på turnén, för nu åkte de vidare hem.

Igår var nästa stopp Sandhem utanför Mullsjö, där vi har varit flera gånger med Julbussen. Sandhem är inte det största samhället, men flera kom in när de hörde Julmusiken ifrån högtalarna utanför bussen. På kvällen medverkade vi i ett Cafémöte i Pingstkyrkan. Nu har vi kört bussen till Högsby, där vi skall ställa upp den vid 09.00 i morgon på torget.

På vägen hit idag stannade vi till på en plats för att äta och då träffade vi oväntat Per, som vi känner sedan tidigare. Då frågar Per, behöver ni diesel? Ja, blev mitt svar och så bjöd han på 215 liter vilket vi blev mycket glada för.

Lördag, är vi i Lekeryd vid affären och på söndag är vi i Rottne utanför Växjö där det är Julmarknad.

 

Välkommen att besöka oss!

Arbete med Julbussen.

posted in: Nyheter | 0

Nu håller vi på att göra ”om Cafébussen till Julbuss”. Vi har nu tagit bort några bord och stolar för att nu montera upp hyllor för böcker och CD-skivor. Då finns det möjlighet att komma in i en varm buss och få gott Adventsfika, få med sig en Jultidning och om man vill köpa med sig någon god bok till Julklapp. Utanför bussen är marschallerna tända och skön julmusik hörs i högtalarna.

Fredag den 25 november börjar vi vår resa och besöker då Tingsryd. Sedan blir det Emmaboda, Ronneby, Sandhem, Högsby, Lekeryd, Rottne, Lysekil, Kungshamn, Mellerud, Bovallstrand, Hunnebostrand, Uddevalla, Munkedal och avslutning på Smögen.

Trubadur går kors och tvärs över Dalarna

posted in: Nyheter | 0

Korsvandringen med Alf Lax går vidare, nu idag går Alf från Leksand och till Gagnef där det blir ”Torgmöte” vid Gagnefhallen / ICA kl. 16.00 och sedan i Filadelfia i Djurås kl. 19.00. Igår svängde vädret om och blev lite svalare, så det kom inte så många till Torgmötet i Leksand. Med det blev goda samtal och vi fick bjuda på flera koppar kaffe vid och i Cafébussen. Onsdagskvällen avslutades med ett Cafémöte i Pingstkyrkan, där Alf framförde några av sina olika sånger, bland annat om ett kvinna som var tiggare. Agneta och jag fick tillfälle att berätta om Bussmissionens arbete.
SVT – Dalarna träffade på Alf i går på väg 70, se nedan.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/trubadur-gar-kors-och-tvars-over-dalarna
Mvh

Agneta och Ove Jonsson

 

IMG_4549 IMG_4521 mt160816-kc-kors3

Har ni öl i bussen?

posted in: Nyheter | 0

Denna fredag var vi mitt på torget mellan alla affärerna, och då kommer det fram tre män ca 35 års åldern till CafébUnknown-1ussen. Han som var mest pratsam frågar mig högt. Har ni öl i bussen? Nej, vi har starkare saker, blev mitt svar. Har ni konjak då, frågade han tillbaka? Nej, starkare saker är det vi har, svarade jag honom. Då frågar han mig för tredje gången. Har ni Guds kraft i bussen? – Ja, kom in i bussen så får ni se, blev mitt svar!

De var inte svåra att övertala, utan stiger in i bussen och får fika.Vi får sitta ner och samtalar och berättar om vad Jesus kan göra i människors liv idag. De var mycket öppna och lyssnade. När de sedan efter en stund skall gå ut, får han som var mest pratsam med sig en Biker Bibel, och han blir så glad och tacksam över Bibeln som han nu har fått. Den skall jag läsa, säger han med glädje!

Nöden blir till glädje!

posted in: Nyheter | 0

UnknownJa, det finns olika slags nöd i vårt samhälle och en del av detta har vi träffat på i Cafébussen på de olika platserna som vi har besökt. Men vi har också fått se att nöden har blivit till glädje, när människor börjat gråta, inte av sorg utan av glädje och tacksamhet. Att någon har lyssnat på dem, att de har fått förbön och välsignelse, samt ett Bibelord eller en Bibel med sig hem. Jesusfilmen på 24 olika språk har blivit till glädje för många Nysvenskar, att de kan få se en film om Jesus liv enligt Lukas-Evangeliet på sitt språk. Denna DVD-film har öppnat upp människornas hjärtan för Evangeliet.

Till flera flyktingar har vi också fått delat ut någon skrift på deras språk och de har blivit så glada över att få läsa mer och Gud och Jesus. Ja, de har verkligen visat sin glädje att för första gången få läsa Guds Ord.